Vinaften 26. juli 2014

Det var ved at være et stykke siden sidste møde i vinklubben, ja faktisk var sidste samling i marts, så det var en flok forventningsfulde gæster, som mødte op til sommerens vinaften hos Paul.

Jeg arriverede på min jernhest … en 15 år gammel Celeste farvet Pantani Mountainbike, som ikke har set mange kilometer, og faktisk ikke havde været i brug siden sidste års smagning hos Paul. Den varme sommer gjorde, at jeg havde smidt T-shirten … for blot at være nogenlunde non-sweaty ved fremkomsten til Pauls eksklusive mansion i den nordvestlige del af Randers. 28 grader … ren sommer … godt selskab, fabelagtig mad og vine … hvad kan man ønske sig mere?

Det skulle da lige være skygge, så et velkomst glas rosé blev faktisk indtaget i køkkenet, mens Paul gjorde klar til aftenen menu, som – sommeren i mente – havde et grill-element over sig og bestod af:

  • Forret; Grillede jomfruhummere fra Læsø & kammuslinger fra Japan
  • Hovedret; Grillede US Ribeye-steak med kartoffelstave m/timian og bagte tomater og hvidløg
  • Dessert; Hjemmelavet italiensk is

Bringer da lige fluks mine iPhone-fotos af de dejlige retter

Grillede jomfruhummere fra Læsø & kammuslinger fra Japan

Grillede jomfruhummere fra Læsø & kammuslinger fra Japan
Hvad er bedre end at grille om sommeren? Det kan også fint gøres med en forret … her jomfruhummere og kammuslinger. Jeg elsker kammuslinger, og Paul havde ikke overstegt dem … de var lige i skabet. Hertil lidt aioli … mener jeg. Hmmmm, dejligt.

Grillede US Ribeye-steak med kartoffelstave m/timian og bagte tomater og hvidløg

Grillede US Ribeye-steak med kartoffelstave m/timian og bagte tomater og hvidløg
Mænd elsker gode bøffer, og det sørgede Paul for. Dejlig mør US Ribeye-steak med kartoffelstave, og lidt smagfuld tilbehør. Mums.

Hjemmelavet italiensk is

Hjemmelavet italiensk is
Dessert … hjemmelavet is … og jeg elsker sgu is. Dejlig udgave.

På den vinmæssige front igen et herligt felt af flotte vine, nemlig:

Som kultvin havde Paul valgt en Luce IGT fra Marchesi de Frescobaldi … en vin, som jeg tidligere har smagt. Synes dog, at den var en tak bedre denne gang, men sådan er det vel også engang imellem med vine … nogle årgange er bare bedre, og nogle dage smager vinene dig bare bedre.

Ellers et varieret felt af vine, fx havde Steffen en charmerende vin med, som han havde haft med hjem fra ferien ved Gardasøen, og Jan havde en vin med, som virkelig tog fusen på mig, nemlig Cornas Reynard fra Thierry Allemand, en vin vi drøfte et par dage siden i forbindelse med en tv-udsendelse om den amerikanske kok og tv-vært Anthony Bourdain, nå men det kan du læse om på blogindlægget om vinen. Som vanligt har jeg jo beskrevet de forskellige vine … same procedure as usual.

Konkurrencemæssigt gik det nogenlunde som sidst … og igen overraskede Paul ved ikke at ende på sidstepladsen.

Steffen slapper af

Aftenens vært Paul

Skriv et svar